Свикнали сте да избягвате маршрути с разбити улици, следите редовно нивата на маслото, течностите за чистачки и антифриза, подбирате внимателно парко-местата. С други думи вие сте добросъвестен притежател на автомобил, но… рано или късно идва време за ремонт.

Обслужването на колата като преглед при лекар

Естествено е автомобил, който е бил редовно поддържан и следен за изправността си да има по-малко „болежки“ за оправяне. Но и в този случай е важно да се постави правилна диагноза от добре подготвен специалист с опит, който борави с качествени инструменти, техника и оригинални резервни  части. Къде да го открием обаче?

През 2013 година българският представител на Volkswagen и Audi – „Порше БГ“ стартира програма Сервиз 4+ за всички автомобили Audi, както и за Леки и Лекотоварни автомобили Volkswagen над 4 години. Програмата включва различни пакети с Оригинални резервни части, Austausch и Economy части, както и труда за тяхната смяна.

„Евтиното излиза скъпо!“. Официалните сервизи не са задължително по-скъпи

Съществува мнението, че официалните сервизи предлагат услуги със завишени цени. Простата статистиката обаче показва, че когато дръпнем чертата най-накрая, по-качествените им услуги струват по-малко. Освен това нека не забравяме, че и личното ни време струва пари, ако ще трябва да водим колата през седмица на ремонт, сметката съвсем до никъде няма да излезе. Да не говорим, че ремонт, извършен с части, различни от оригиналните, застрашава цялостното функциониране на автомобила и сигурността ни на пътя.   

НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ПРОГРАМА СЕРВИЗ 4+

Програмата Сервиз 4+ защитава клиентските интереси и изправност на автомобила на достъпна цена. Това е възможно със специално разработени пакети, които позволяват допълнителни процентни отстъпки – от 50% с оригинални Austausch резервни части, а при закупуване на Еconomy пакет отстъпката стига дори до 54%. Economy Volkswagen части са специално създадени за нуждите на автомобилите над 4-годишна възраст.

Програмата включва сервизни пакети за смяна на: дискове, накладки, ремъци, ролки с и без водна помпа, съединители,  смяна на масло с маслен филтър, смяна на масло на скоростна кутия, спирачна течност, чистачки, акумулатори, свещи, ходова част - амортисьори, носачи и тампони по окачването. С тези основни типове пакети се покриват основните и най-често срещани ремонти на автомобили над 4 години. 

Освен професионално обслужване всеки клиент получава и документ, удостоверяващ гаранцията на частите. В официалните сервизи се използват оригинални инструменти, произведени специално за серията на автомобила.

Какво е новото при автомобилите на 2017-а година?

От началото на годината новите Леки и лекотоварни автомобили Volkswagen имат вече 5-годишна гаранция, която се равнява до 150 000 изминати километри, с които стандартно изтича и гаранцията от завода.

Чисто новите Лекотоварни Caddy, Transporter, Multivan, Caravelle, California и Amarok се предлагат с 5-годишна гаранция или до 200 000 км, а новия Volkswagen Crafter има още 50 000 км бонус.