Мъжете, които „яхват“ една добре изглеждаща кола са като пауните, които разперват опашката си, за да привлекат женската. Не са малко и доказателствата, които демонстрират, че скъпата „играчка“ в ръцете на един мачо, го прави наистина по-желан от представителките на женския пол. Все пак важно е уточнението, че стратегията „секси кола за любовно завоевание“ е с кратък срок на годност. Споделя се най-вече от дамите, които нямат нищо против да отхапят от пая, след което набързо да кажат „Чао“!

Колите са създадени от мъже и отразяват това, което е тяхната същност

Всъщност колата е символ на контрол, сила, могъщество, власт, подвижност и свобода, а за мъжете това са едни от най-важните ценности в живота. Ако една кола подсказва на своя притежател точно тези ценности, то той се чувства просто перфектен и не се нуждае някой друг да му го казва. В същото време един уверен в себе си мъж, излъчващ сила и контрол над ситуацията действа като истински магнит за голяма част от жените.

Колата за мъжа е като роклята за жената

Колата е ефикасно средство за комуникация без думи. И какво най-често казва една по-обикновена кола – „Не ме зяпай, нямам време за празни приказки“, докато една лъскава кола говори различно „Нямам финансови затруднения, търся си компания“.

Според проучване, направено в Цюрих, „най-приказливата“ кола е Ferrari Enzo, следвана от Porsche Carrera и Ferrari F-599.

Как възприемат жените една луксозна кола

Изследване, проведено в Университета в Кардиф показва, че дамите от 20 до 40 години намират за много по-атрактивен един мъж с внушителна като блясък и габарити кола. 

В същото време жените не разбират почти нищо от коли и това не е сексисъм. Малко са тези които имат явен интерес към марки, модели, да не говорим за мощност и други технически характеристики на колата. Докато мъже дори без особен интерес към колите най-естествено могат да заявят „колата ми е 1 200 тубро дизел с 75 конски сили“.

А какво е важно за мъжете…

Оказва се, че за мъжете почти няма значение дали жената кара лъскава или по-скромна кола… За мъжете е по-важно как изглежда жената зад волана. Ако от  шофьорското място излезе жена с перфектни за разбиранията на мъжа форми, е възможно той дори да не обърне внимание на модела кола. И тук разминаването между мъжете и жените не е никак малко, защото жените пък са склонни да развият внезапно „късогледство“, виждайки мъж, който излиза от лимузина или друга лъскава кола, като изведнъж спират да виждат килограмите в повече, годините в повече, недостатъците в повече. 

Сближава или отдалечава мъжете и жените една кола?

Според проучване, проведено от Британска застрахователна компания, известна със своите необичайни класификации, 47% от мъжете дават на колата си някакво име,  76% не отричат, че се хранят в колата си, 42% могат и да подремнат в колата, ако се налага, 60% не някъде другаде, а именно в колата са имали сериозни словесни атаки със своята половинка, докато едва 41% разменят ласки или нещо по-така, 10% без много церемонии са „изхвърляли“ жена от колата.