За никой не е тайна, че колата е символ на икономически и социален статус, или поне по нашите географски ширини. В глобален мащаб се забелязва точно обратната тенденция и вече се говори за намаляващо значение на личната собственост в обозримото бъдеще. Модерното мислене е насочено към споделеното ползване, което включва и употребата на автомобили. Не е далече времето когато ще могат да се наемат автоматизирани коли при нужда, което логично ще намали необходимостта от притежание на кола, свързано със закупуване, застраховки и обслужване. Докато тези промени станат част и от нашето ежедневие обаче, у нас все още битува схващането, че моделът и марката кола говорят за типа мъж, неговия характер и нагласи. Тези скрити на пръв поглед послания се разчитат от всички, но безспорно най-детайлно в тях вникват жените.

Мъжът със спортна кола

Да, почти няма жена, която да не се впечатли от мъж, намиращ се зад волана на спортна кола. Колата му е твърде „приказлива“ и говори най-вече суперлативи за собственика си. А именно, че притежава сила, самоувереност, няма нищо против да бъде център на внимание. Ако притежавате спортен тип кола, бъдете сигурни, че дамите може и да не хукнат след вас, но задължително ще ви забележат и ще ги накарате дори за миг да помечтаят.

Мъжът с пикапа

Според всеобщото женско мислене това е мъжът екстремист или този, който не се страхува да си поизцапа ръцете и не понася онези, които не разбират нищо от техника. Той е сравнително харесван от жените, точно заради това, че бива възприет не просто като икономически независим, вълнуващ и интересен, но и притежава златни ръце. Нека не забравяме, че нещото, с което жените не могат да се примиряват в днешно време е мъж с “две леви ръце”. В случая обаче не трябва да се забравя, че някои мъже, които искат да изглеждат именно по този начин, биха си купили такава кола, за да се доближат до желания от тях образ, без той да им приляга особено.

Мъжът с хибриден/електрически автомобил

Не очаквайте всяка една жена да е запозната с тези автомобили. Ако все пак има понятие, то със сигурност може да прецени, че собственикът му е практичен. А това е качество, което не трябва да се подминава в днешно време. Освен това такъв мъж е в крак с тенденциите и има напредничаво мислене, което не важи само за автомобили, разбира се. 

Мъжът със SUV-а

Жената, която види мъж с такъв автомобил, винаги предпочита да си изгради мнение чак след лична среща или поне кратък разговор със собственика. Това се дължи на факта, че първоначално този тип коли издават висок социален статус, завидна увереност и сила на мъжете зад волана им. Не са малко случаите обаче, в които колата се използва за „обвивка“, зад която да се прикрие именно липсата на тези качества. Някои мъже пък предпочитат SUV-а заради комфорта, който е техен приоритет както в живота, така и на пътя. Затова дамите предпочитат да не прибързват със заключенията.

Мъжът зад ретро-автомобила

По този тип си падат романтично настроените жени, които нямат нищо против странностите в поведението на един мъж. Впечатляват се от тяхната галантност и влечение към всичко, което говори за класика. Все пак ретро-колите  „нашепват“ и една интересна истина на жените: притежателите им не страдат от  липса на пари и със сигурност не се чудят как да вържат двата края.

Мъжът зад минивана

Мъжът с миниван е един от любимите на жените - майки по природа. Защо ли? По принцип мъжът с миниван се възприема като любящ баща, готов да приспи детето, да му разкаже приказка и да обиколи целия град в търсене на цветя за жена си. Така че изводът е един: ако сте решили да се задомите, то тогава шансът ви се увеличава точно с един миниван. Въпреки че всички изследвания показват, че такива коли се купуват от вече задомени мъже…

Мъжът зад волана на стандартен клас автомобил

Тези мъже, въпреки скромния си автомобил, са сред най-уважаваните от жените. Възприемат се като трудолюбиви, уравновесени, не живеят в разкош, но могат да си позволяват необходимото. Обръщат внимание на важните неща в живота, не обичат да са център на внимание и не демонстрират надмощие над жените. Какъв е изводът? Дори колата ви да не е нещо особено, печелите ако не друго, поне уважението на нежната половина от човечеството!