За да отговорим на задаващата се е-волюция, ние от Das WeltAuto вече предлагаме възможност за закупуване на употребявани First class електрически автомобили, освен дизелови и бензинови, на по-ниска цена, с удължена гаранция, проверени в официалните ни сервизи и отговарящи на високите стандарти на марката. Ако не сте готови за подобна стъпка, винаги имате възможността да си изберете един от задвижваните с гориво модели по ваш критерий от търсачката.

Когато се спрете на вашия автомобил от програмата FirstClass, можете да сте сигурни, че получавате селектирани автомобили с пробег под 25 000 километра и максимална „възраст“ до 18 месеца. Всички те, независимо дали са с двигатели с вътрешно горене или задвижвани от електричество, са преминали стриктна техническа и визуална инспекция.

Атрактивните цени на автомобилите от FirstClass дават на новия собственик възможността да си спести най-драстичното поевтиняване в първите няколко години при новите автомобил и да го притежава в периода на задържане на цената, докато не реши отново да го замени за следващия.

Можете да направите пробно шофиране на избрания от сайта  или дилъра, предлагащ конкретния електрически автомобил, преди да вземете решението си. Програмата също така ви улеснява, като предлага замяна на сегашния ви автомобил, без да губите време в търсенето на купувач, за такъв от селекцията на FirstClass. Можете да се възползвате и от различни предложения за финансиране, които се договарят при дилърите на марката.

Закупеният от официален дилър употребяван автомобил може да бъде върнат при изминати не повече от 1000 километра в рамките на една седмица и при спазване на всички допълнителни условия на услугата.

Електромобилите не са нещо ново, но в последните години навлизането им на пазара става все по-осезаемо. В трафика днес броят им спрямо дизеловите и бензиновите автомобили е сравнително малък, но лавината вече е тръгнала надолу и скоро улиците ни ще бъдат затрупани от коли на ток, търсещи най-близкия контакт. Естествената промяна ще се отрази както на пазара на нови, така и на употребявани коли. Автомобилите, задвижвани от двигатели с вътрешно горене, вече ще имат силната конкуренция от страна на алтернативните си електрически версии и истината е, че битката е с предрешен край, защото бъдещето е електрическо.

За това говори и разширяването на електрическата мрежа за зареждане на електромобили. В момента в България има около 80 станции, за сравнение в Румъния имат едва 78 на фона на много по-големия пазар там. У нас се очаква броят на местата за зареждане на електрически и Plug-in автомобили да се утрои до края на 2018 година. Това е огромен скок напред и ще даде смелост на много хора да преминат от задвижване с гориво на електричество.