Вие обичате да прекарвате свободното си време далече от града - с караваната на плажа или на планински преход. За целта са ви необходими - добра компания в лицето на вашите приятели, но и сигурна компания като един автомобил със система за задвижване на четирите колела.

Понякога решението за покупка на автомобил 4х4 е логичен завършек на желанието да се чувствате по-сигурни на пътя, да разчитате на по-голяма проходимост или просто да не се чувствате ограничени в това къде ще ви отведе през уикенда приключенското ви сърце. В такъв момент въпросът не е „дали“, а „какво“ да купите.

Ревизията на спестяванията показва, че добро решение е един добре поддържан и сервизиран автомобил втора употреба. Следващата стъпка е свързана с преценката на предимствата на всеки един модел. Ето няколко предложения, които биха били чудесен избор, ако не искате да надхвърляте предвидения бюджет и сте се спрели на употребяван автомобил:

Audi Q5 2.0TDI QUATTRO/2014 г. Вписва се идеално във всеки пейзаж. Без значение дали става дума за комфорта, стила или динамиката: Audi Q5 успява да впечатли още от първия момент. Негово излъчване е така завладяващо, задвижването му е толкова мощно, а технологиите - възможно най-модерни. Готов за почти всякакви ситуации. Както и за предизвикателствата, които крие бъдещето. Със системата за задвижване на четирите колела quattro и off-road пакет.

VW Caddy Alltrack 2.0 TDI 150/2016 г. Базирано на линия на оборудване Trendline, притежава всичко, което спортистите и индивидуалистите ценят. Като единствен в своя клас Caddy е наличен с опционално задвижване на четирите колела 4MOTION. Задвижването на четирите колела 4MOTION отвежда Caddy Alltrack до най-красивите места - с оптимално сцепление и подобрена сигурност в завой, особено при мокра пътна настилка.

VW Amarok Highline 2.0 TDI / 2014 г. „Вълк сред автомобилите.“ Той ще Ви достави максимално удоволствие от шофирането. Независимо от терена дали е асфалт, чакъл или почва, Amarok ще Ви осигури оптимална стабилност, благодарение на задвижването на четирите колела 4MOTION. Модерен, комфортен и мъжествен дизайн. Има място за всичко, което душата Ви желае. В интериора можем да открием дизайн, повече като на лека кола, отколкото на пикап, с модерен дизайн на инструменталното табло и ергономични седалки.

Vw Passat Alltrack 2.0 TDI/ 2013 г. Всъдеходна версия на семейно комби. Passat Alltrack разполага с просторен салон и огромен багажник, което е много удачен избор при пътуване, дори и на много дълги разстояния. Няма как да се отрече, че заради по-високото си тегло, машината е още по-стабилна и най-вече по-солидна от стандартното комби. Трансмисията е DSG с двоен съединител, благодарение на която машината ускорява отлично, стига да имате нужда от подобно нещо.

Както при всяка покупка, и в случая решението се взима най-добре на място. За да прецените кой автомобил втора употреба ще ви върши най-голяма работа и ще отговаря на вашите изисквания, може да направите тест драйв, който да ви помогне в избора.

Ако моделите 4х4 са ви допаднали, може да ги разгледате детайлно тук и да изберете сред употребявани автомобили, минали детайлен технически преглед и отговарящи на всички необходими стандарти за качество и сигурност.